De strandhengels van Vercelli zijn zeer zeker in de Zuid-Europese landen maar meer en meer ook in het Verenigd Koninkrijk een opvallende verschijning op de stranden aan het worden. De Engelsen bestempelen deze flitsend en modern ogende hengels als ‘Continental charm met hoogwaardige afwerking!’ En daaraan is geen woord gelogen. Dit seizoen heeft de groep Evia (Spaans producent en eigenaar van het van oorsprong Italiaanse merk) de reeks strandhengels met maar liefst 17 nieuwkomers uitgebreid in drie categorieën: Oxygen, Enygma en Spyra.

PROSTAFF

Filip Galens is toegetreden tot het prostaff-team van Ultracast. Hij is aan de slag gegaan met het enorme gamma van Vercelli. Met zijn ervaring om U tegen te zeggen is het een hele eer om met hem te mogen samenwerken! 2 keer Belgisch Kampioen strandvissen wordt je niet zomaar.. Hij runt de Facebookpagina van Vercelli Benelux

OXYGEN

Als je op zoek bent naar een betrouwbare en uiterst betaalbare strandstok, dan zul je in de Oxygenreeks echt je ding vinden. De serie bestaat uit vijf verschillende modellen, met winkelprijzen van tussen de  € 89,- en € 109,- Heel betaalbaar dus en bedoeld voor wie eens een paar keer per jaar op het strand wil gaan vissen, bijvoorbeeld tijdens de zomervakantie. De hengels uit de Oxygenreeks zijn echter met evenveel oog voor detail afgewerkt als de hengels uit de hogere segment reeksen van Vercelli en alle vijf gebouwd op basis van een full carbon blank en afgewerkt met bijvoorbeeld goede kwaliteit SIC-oogjes.

ENYGMA

Filip ging eerst aan het werpen en het vissen met de Vercelli Enygma Superfast, een zeer lichte hengel (489 gram) die een werpgewicht tot zo’n 150 gram prima kan mannen. Deze stok die leverbaar is in een 4,20 meter uitvoering behoort tot het hogere segment van Vercelli en is bestemd voor de al wat meer ervaren strandvisser. De hengels uit de Enymga-reeks zijn voorzien van Fuji-geleide-ogen en een Fuji DPS- molenhouder en worden afhankelijk van het type geleverd met tubulaire (= stijvere) of ‘‘hybride’ top. Filip heeft met name gevist met de zachte tip en was blij verrast met de wijze waarop hij de aanbeten doorkreeg. Naar zijn idee is deze  Enygma Superfast een ideale stok om mee op bot en zeebaars te vissen. Datzelfde oordeel plakte Filip op de Enygma Heritage die met 589 gram iets zwaarder is, en ook juist iets meer gewicht aan kan, tot 175 gram.

SPYRA

De diverse modellen uit de  Spyra-reeks behoren tot het puikje van de voor de internationale wedstrijdtop ontworpen hengels. Ze zitten daarmee in het hogere prijssegment, maar daar krijg je dan ook wat voor. Zo zijn op diverse modellen de revolutionaire Fuji Torzite geleide-ogen gemonteerd. Filip viste al met de Vercelli Spyra Competizione in 4,20 meter, een extreem lichte stok met desondanks een zeer strak body en ideaal om grotere afstanden mee te werpen. De Vercelli Spyra Augusta is het paradepaardje van de groep. Eveneens een zeer strakke hengel met een heel gevoelige tip en ontworpen om ver, heel ver mee te kunnen werpen. Deze hengelversie is alleen verkrijgbaar in een uitvoering van 410 cm en geschikt voor werpgewichten tot zo’n 175 gram.